994
pogotowie
wodociągowe
(18) 443-86-43

RODO

Klauzula informacyjna dotycząca nagrywania rozmów telefonicznych

Szanowni Państwo, W związku z wprowadzonym w Spółce Sądeckie Wodociągi środków bezpieczeństwa oraz poprawy jakości świadczonych usług w postaci rejestracji rozmów telefonicznych przychodzących i wychodzących w systemie centrali telefonicznej i przetwarzaniem przez ten system danych osobowych. Spółka Sądeckie Wodociągi zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) dalej RODO informuje, iż:
  1. Administratorem Danych Osobowych są Sądeckie Wodociągi Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Nowym Sączu, ul. Wincentego Pola 22, NIP 7342424787, Regon 490797830 w imieniu którego działa Dyrektor Spółki.
  2. Administrator działając na podstawie art. 37 RODO, wyznaczył Inspektora Ochrony Danych do pełnienia w Spółce zadań określonych w art. 39 RODO.
  3. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych w Spółce Sądeckie Wodociągi poprzez adres e-mail: iod@swns.pl lub drogą pisemną pod adres siedziby Spółki.
  4. Nagrywanie rozmów telefonicznych stosowane jest w celu podniesienia bezpieczeństwa i poprawy jakości obsługi interesantów oraz zabezpieczenie interesu prawnego osoby, której dane osobowe zarejestrowano w systemie nagrywania rozmów telefonicznych oraz Administratora Danych Osobowych na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów lub dochodzenia roszczeń oraz zabezpieczenia materiału dowodowego.
  5. Monitoringiem rozmów objęte są rozmowy przychodzące i wychodzące ze Spółki poprzedzone informacją nagrywaniu.
  6. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest zgoda osoby dzwoniącej do Spółki (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona poprzez kontynuację rozmowy.
  7. Nagrania przechowywane są przez okres nieprzekraczający 3 miesięcy od daty nagrania, po czym są usuwane przez nadpisanie danych.
  8. W przypadku, w którym nagrania stanowią dowód w postępowaniu prowadzonym na podstawie prawa lub administrator powziął wiadomość, iż mogą one stanowić dowód w postępowaniu, termin ulega przedłużeniu do czasu prawomocnego zakończenia postępowania.
  9. Zarejestrowane rozmowy będą udostępniane jedynie osobom i organom do tego upoważnionym.
  10. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.
  12. W zakresie przetwarzania danych osobowych posiadają Państwo następujące prawa:
    • dostępu do dotyczących jej danych osobowych;
    • sprostowania danych osobowych;
    • usunięcia w sytuacjach określonych w art. 17 ust. 1 RODO zastrzeżeniem art. 17 ust.3 RODO;
    • ograniczenia przetwarzania;
    • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, o ile żądania nie są ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, niemożliwe do wykonania ze względu na ograniczenia techniczne oraz nie ograniczają ich, bądź wykluczają inne przepisy.
  13. W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych odbywa się w sposób nie zgodny z prawem przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Naszą misją jest skupiać uwagę na działaniach na rzecz sądeczan i sądeczanek. Naszymi codziennymi działaniami wspieramy obszary zrównoważonego rozwoju Nowego Sącza i okolic.

Sądeckie Wodociągi działania CSR

Historyczne zdjęcia sądeckich wodociągów, zobacz jak wyglądała budowa rurociągów i zakładu pomp.

Historia sądeckich wodociągów
Fundusze Unijne  RP Małopolska
Awarie i remonty