Lp | nazwa substancji | jednostka | Nowy Sącz kurek | Stary Sącz kurek | Norma |
Data poboru: 06.05.2025 | Data poboru: 05.05.2025 | ||||
1 | smak | akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny | |
2 | zapach | akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny | |
3 | barwa | mg Pt/l | <5 | <5 | 15 |
4 | mętność | NTU | 0,16 | 0,09 | 1 |
5 | odczyn | pH | 7,3 | 7,4 | 6,5 - 9,5 |
6 | przewodność | uS/cm | 550 | 400 | 2500 |
7 | utlenialność | mg O2/l | <0,5 | <0,5 | 5 |
8 | twardość ogólna | mg CaCO3/l | 264 | 180 | 60-500 |
9 | chlorki | mg/l | 22 | 20 | 250 |
10 | siarczany | mg/l | 32,1 | 27,2 | 250 |
11 | fosforany | mg/l | <0,04 | <0,04 | 5 |
12 | chlor wolny | mg Cl2/l | 0,3 | 0,25 | 0,3 |
13 | jon amonowy | mg/l | <0,064 | <0,064 | 0,5 |
14 | azotany | mg/l | 9,69 | 5,78 | 50 |
15 | żelazo | mg/l | 0,001 | 0,004 | 0,2 |
16 | magnez | mg/l | 15,8 | 12,2 | 125 |
17 | chrom | mg/l | nw | nw | 0,05 |
18 | nikiel | mg/l | nw | nw | 0,02 |
19 | mangan | mg/l | nw | nw | 0,05 |
20 | kadm | mg/l | nw | nw | 0,005 |
21 | ołów | mg/l | nw | nw | 0,01 |
22 | miedź | mg/l | nw | nw | 2 |
23 | sód | mg/l | 14,668 | 13,893 | 200 |
Ogólna liczba bakterii w 220C inkubacji 72h | jtk/1ml | 0 | 0 | bez nieprawidłowych zmian | |
Liczba bakterii grupy coli | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Escherichia coli | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Clostridium Perfringens | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Enterokoki (paciorkowce fekalne) | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 |