Lp | Nazwa substancji/cecha |
Jednostka | Nowy Sącz kurek | Stary Sącz kurek |
Norma |
Data poboru: 03.12.2024 | Data poboru: 02.12.2024 | ||||
1 | smak |
| akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
2 | zapach |
| akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
3 | barwa | mg Pt/l | <5 | <5 | 15 |
4 | mętność | NTU | 0,13 | 0,09 | 1 |
5 | odczyn | pH | 7,3 | 7,6 | 6,5 - 9,5 |
6 | przewodność | uS/cm | 571 | 398 | 2500 |
7 | utlenialność | mg O2/l | 0 | 0,4 | 5 |
8 | twardość ogólna | mg CaCO3/l | 277,8 | 215 | 60-500 |
9 | chlorki | mg/l | 20,1 | 17,5 | 250 |
10 | siarczany | mg/l | 29,3 | 25,7 | 250 |
11 | fosforany | mg/l | 0 | 0,018 | 5 |
12 | chlor wolny | mg Cl2/l | 0,3 | 0,3 | 0,3 |
13 | amoniak | mg/l | 0,005 | 0,013 | 0,5 |
14 | azotany | mg/l | 12,72 | 5,19 | 50 |
15 | żelazo | mg/l | 0,003 | 0,002 | 0,2 |
16 | magnez | mg/l | 16 | 17,5 | 125 |
17 | chrom | mg/l | nw | nw | 0,05 |
18 | nikiel | mg/l | nw | nw | 0,02 |
19 | mangan | mg/l | nw | nw | 0,05 |
20 | kadm | mg/l | nw | nw | 0,005 |
21 | ołów | mg/l | nw | nw | 0,025 |
22 | miedź | mg/l | nw | nw | 2 |
23 | sód | mg/l | 12,3670 | 11,0732 | 200 |
Liczba bakterii grupy coli | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Escherichia coli | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Clostridium Perfringens | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Enterokoki (paciorkowce fekalne) | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 |