Lp | Nazwa substancji/cecha |
Jednostka | Nowy Sącz kurek | Stary Sącz kurek |
Norma |
Data poboru: 10.09.2024 | Data poboru: 09.09.2024 | ||||
1 | smak |
| akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
2 | zapach |
| akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
3 | barwa | mg Pt/l | <5 | <5 | 15 |
4 | mętność | NTU | 0,09 | 0,1 | 1 |
5 | odczyn | pH | 7,6 | 7,71 | 6,5 - 9,5 |
6 | przewodność | uS/cm | 540 | 377 | 2500 |
7 | utlenialność | mg O2/l | 0,6 | 0,3 | 5 |
8 | twardość ogólna | mg CaCO3/l | 255,4 | 173 | 60-500 |
9 | chlorki | mg/l | 21 | 12,83 | 250 |
10 | siarczany | mg/l | 24,4 | 19,2 | 250 |
11 | fosforany | mg/l | 0,0125 | 0,0088 | 5 |
12 | chlor wolny | mg Cl2/l | 0,3 | 0,24 | 0,3 |
13 | amoniak | mg/l | 0 | 0,012 | 0,5 |
14 | azotany | mg/l | 7,469 | 5,5 | 50 |
15 | żelazo | mg/l | 0,004 | 0,004 | 0,2 |
16 | magnez | mg/l | 14,63 | 10,94 | 125 |
17 | chrom | mg/l | nw | nw | 0,05 |
18 | nikiel | mg/l | nw | nw | 0,02 |
19 | mangan | mg/l | nw | nw | 0,05 |
20 | kadm | mg/l | nw | nw | 0,005 |
21 | ołów | mg/l | nw | nw | 0,025 |
22 | miedź | mg/l | nw | nw | 2 |
23 | sód | mg/l | 13,0554 | 10,6066 | 200 |
Liczba bakterii grupy coli | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Escherichia coli | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Clostridium Perfringens | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 | |
Enterokoki (paciorkowce fekalne) | jtk/100ml | 0 | 0 | 0 |